Tandbroer

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en art implantat, der kan benyttes som erstatning, hvis en patient har mistet én eller flere tænder. En tandbro hviler på eksisterende tænder og er ikke – som f.eks. et enkelt implantat – indopereret i kæben. Typisk limes eller cementeres broen fast på de omkringliggende naturlige tænder og kan derfor ikke fjernes efterfølgende. Det er dog vigtigt at passe godt på en bro og holde den fri for bakterier, for at den ikke går løs eller falder ud.

Hvornår skal jeg have lavet en bro?

Det kan være en god idé at få lavet en bro hos tandlægen, hvis du mangler én eller flere tænder. Ellers kan du risikere, at dine tænder flytter og samler sig. Dette kan have både kosmetiske og funktionelle konsekvenser i forbindelse med dit smil og dit bid.

Hvordan foregår tandbrobehandlingen?

Behandlingen tager oftest i alt 2-4 uger. Først slibes tænderne ved siden af den manglende tand, så de er klar til broen. Bagefter tages et aftryk af mellemrummet. På den måde kan tandlægen skabe en personlig og specialfremstillet bro, der passer nøjagtigt til dit tandsæt. Mens broen fremstilles, får du indsat en midlertidig bro, der fjernes og erstattes med den færdige specialfremstillede bro. Vi holder øje med broen ved regelmæssige tandlægebesøg efter indsættelsen. På den måde sikrer vi, at broen sidder, hvor den skal, fungerer optimalt og eventuelt rettes til, hvis der er behov for dette.

Efter behandlingen

Tænder med en indbygget bro skal efter indsættelsen plejes som naturlige tænder. Det vil sige regelmæssigt børstes og holdes rene. Hvis en bro ikke holdes ren og fri for bakterier, er der stor sandsynlighed for, at broen kan gå løs og falde helt ud. Du er i forbindelse med tvivlsspørgsmål altid velkommen til at kontakte os på klinikken. Har du spørgsmål til behandlingen eller har du brug for hjælp til at afklare om du har brug for en bro, er du også meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er forskellen på en krone og en bro?

Flere patienter er i tvivl om forskellen mellem en krone og en bro. En krone erstatter dele af en naturlig tand, hvor en bro helt erstatter én eller flere tænder. Til fælles har de dog, at de fremstilles med øje for at ligne naturlige tænder så meget som muligt.